مجموع نظرات: ۰
دوشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۲
۰ نفر

محمد سرابی: مشکل تکدی‌گری، کارتن خوابی و اعتیاد در تمام مناطق تهران دیده می‌شود اما تجمع این افراد در برخی از مناطق شهری بیش از دیگر نقاط است. بر اساس داده‌های پیمایش رصد کیفیت زندگی در تهران، ساکنان منطقه‌های میانی و جنوبی شهر بیش از دیگران وجود این مشکلات را در محله خود گزارش کرده‌اند.

كارتن خواب

به گزارش همشهری، ‌هفته پیش مراسم انتشار داده های خام پیمایش شهری در معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران برگزار شد.  مدیر کل دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهر تهران در این مراسم؛ با ذکر مشکلاتی که در گذشته بر سر اجرای پیمایش و انتشار اطلاعات به دست آمده از آن وجود داشت، گفت: از سال ۱۳۷۵ دفتر مطالعات فرهنگی و اجتماعی شهر تهران تشکیل شد و به انجام مطالعات اجتماعی پرداخت. از سال ۸۸ نیز انجام نظرسنجی به عنوان وظیفه این دفتر تعیین شد.

آرش نصراصفهانی اظهار کرد:سال ۹۴ رصد کیفیت زندگی در تهران انجام شد که بزرگترین پیمایش شهری انجام شده در تهران با ۴۵ هزار نمونه آماری است. در این پیمایش به رضایت مردم از خدمات شهر، جمع آوری زباله، میزان مشارکت مردم، اعتماد آنها به نهادهای مختلف در سطح محله به مردم، همسایه ها، احساس امنیت زنان و غیره پرداخته شده که در قالب یک اطلس منتشر شده است.

  • مناطق مرکزی و جنوبی شهر

اطلاعات منتشر شده در کتاب اطلس کیفیت زندگی در تهران نشان می‌دهد که یک گروه از مشکلات اجتماعی مرتبط با یکدیگر در مناطق مرکزی و جنوبی شهر بیشتر به چشم می‌خورند. از نظر شهروندان، تجمع افراد معتاد در محله، در نیمه جنوبی تهران حادتر است. بر اساس داده‌های پیمایش رصد کیفیت زندگی شهری، ساکنان منطقه‌های ۱۸، ۱۵ و ۱۶ بیشترین میزان افراد معتاد در محله را گزارش کرده‌اند و در برابر مناطق ۱، ۵ و ۶ دارای کمترین افراد معتاد در محله از دیدگاه شهروندان هستند. در بین محلات شهر تهران، بیشترین میزان افراد معتاد در محله از نظر ساکنان در محله‌های شهید کاظمی (۱۹)، اتابک (۱۵)، امام خمینی (۱۸)، هاشم‌آباد (۱۵) و هلال‌احمر (۱۱) وجود دارد. در مقابل در محله‌های نیاوران (۱)، شهرک شهرداری (۲۱)، چیذر (۱)، دروس (۳) و حصار بوعلی (۱) کمترین میزان افراد معتاد در محله اعلام شده است.

یکی دیگر از مسائل اجتماعی محلات شهری، وجود متکدیان در محله‌هاست. در پیمایش رصد کیفیت زندگی شهری، از افراد خواسته شده است تا اعلام کنند چقدر در محله‌ آن‌ها متکدی وجود دارد. بر اساس داده‌های پیمایش، ساکنان منطقه‌های ۱۷، ۱۹ و ۱۲ بیشترین میزان متکدیان در محله‌شان را گزارش کرده‌اند و در برابر، مناطق ۵، ۱ و ۲۱ دارای کمترین میزان متکدیان از دیدگاه شهروندان هستند. در بین محلات شهر تهران، بیشترین تعداد متکدی از نظر ساکنان، در محله‌های راه‌آهن (۱۱)، هلال‌احمر (۱۱)، مرادآباد (۵)، بازار (۱۲) و مقدم (۱۷) وجود دارد. در مقابل در محله‌های ارم (۵)، شهرک شهرداری (۲۱)، غزالی (۲۱)، اختیاریه (۳) و جنت‌آباد مرکزی (۵) کمترین میزان متکدی اعلام شده است.

یکی از مسائل اجتماعی محلات شهری که نارضایتی شهروندان را در پی دارد، وجود کارتن‌خواب‌های رها شده در محله‌ها است. در پیمایش رصد کیفیت زندگی شهری، از افراد خواسته شده است تا اعلام کنند میزان حضور افراد کارتن‌خواب در محله‌شان چقدر است. بر اساس داده‌های پیمایش، ساکنان منطقه‌های ۱۲، ۱۷ و ۱۱ و بیشترین فراوانی کارتن‌خواب در محله‌شان را گزارش کرده‌اند و در برابر، مناطق ۱، ۲۲ و ۲۱ دارای کمترین میزان کارتن‌خواب‌ها از دیدگاه شهروندان هستند. در بین محلات شهر تهران، بیشترین تعداد کارتن‌خواب از نظر ساکنان در محله‌های اتابک (۱۵)، راه‌آهن (۱۱)، هلال‌احمر (۱۱)، تهران‌ویلا (۲)، مینایی (۱۵) و هرندی (۱۲) مشاهده می‌شود. در مقابل در محله‌های غزالی (۲۱)، شهرک شهرداری (۲۱)، نیاوران (۱)، کاشانک (۱) و اختیاریه (۳) کمترین میزان کارتن‌خواب اعلام شده است.

اگرچه اطلاعات به دست آمده در این بخش از پیمایش تنها بر اظهارات ساکنان مناطق مختلف بستگی دارد و ارزیابی‌های میدانی برای تایید آن برگزار نشده است اما همین نتایج نیز نشان می‌دهد که اهالی هر محله چه دیدگاهی درباره مشکلات اجتماعی موجود در محله خود دارند. دیدگاه ساکنان یک منطقه و اولویت‌هایی که برای رسیدگی به این نوع مشکلات قائل هستند در صورت هدایت شدن از سوی نهادهای شهری به سمت مراکز تصمیم‌گیری، می‌تواند میزان رضایت شهروندان از زندگی در نقاط مختلف را بهبود ببخشد.

کد خبر 447042

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha